بلدرچین یکی از پرنده های اهلی با جثه کوچک است، که به دلیل مصرف بالای گوشت و تخم آن پرورش داده می شود. در این چند سال اخیر تخم این پرنده به دلیل مزان پروتئین بالا محبوبیت بالایی را به خود جلب کرده و هم اکنون بیشتر افراد در وعده های صبحانه تخم بلدرچین را جایگزین برخی مواد غذایی کرده اند. اما موردی که شاید خیلی از شما نمی دانید مزایای گوشت بلدرچین است.
مقاله مرتبط : خواص و فواید گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین علاوه بر طعم فوق العاده لذیذ از خواص و ارزش هایی غذایی بسیاری زیادی برخوردار است به طوری که در درمان برخی از بیماری ها و تامین نیاز های بدن تاثیر بسزایی دارد.
علاوه بر موارد ذکر شده گوشت این پرنده منبع مناسبی از پروتئین به شمار می رود و حضور 2 ماده زیکسانتین و لوتئین باعث شده تا مصرف آن سلامت شبکیه چشم را تضمین کند. در واقع این دو ماده از آسیب دیدن چشم تحت تاثیر نور آبی جلوگیری کرده و از صدمات احتمالی پیشگیری می نماید. شایان ذکر است که ویتامین A موجود در گوشت این پرنده با ویتامین A معروف که در هویج یافت می شود برابری می کند.
پروتئین موجود در گوشت این پرنده در حدود 8 تا 10 درصد از گوشت دیگر پرنده ها بشتر بوده و مهم تر از همه برخی از آمینو اسید های کمیاب در آن وجود دارد که به ندرت در گوشت دیگر پرنده ها دیده می شود.
بر اساس تحقیقات و ازمایش های انجام شده حضور فسفر، مس، سلنیوم آهن و روی در کنار سیار مواد معدنی این زمینه را به وجود آورده تا مصرف گوشت بلدرچین تاثیر قابل توجهی در درمان بیماری های چون شار خون، آسم و مشکلات عصبی داشته باشد.
جالب است بدانید که یک عدد تخم بلدرچین از نظر اندازه بسیار کوچک تر از تخم مرغ یا اردک می باشد ولی از نظر مواد مغذی بسیار غنی تر از آنها بوده و برای مصرف هفتگی توصیه می شود.